Semester

Husse o Matte packar väskor. Inget vidare, vad är det nu på gång?? Matte säger att de ska ha semester och åka till Rhodos 1 vecka. Hmmm, än jag då, får inte jag semester??Jag ska vara hos mormor o morfar och farmor o farfar så jag lär nog bli bortslämd så jag klarar mig.

Jag vann!!!!

Jahapp, då har man varit till veterinären o tagit blodprov. Jag sa ju i går att jag minsann skulle ge dem en match - och det gjorde jag. Nu var det inte blodprovet som var farligt utan världens största rakapparat. Hur läskigt som helst ska ni veta. När väl rakningen var avklarad var jag tapper säger matte. Hundsystern var jättesnäll, hon frågade till och med matte om hon klarade av att hålla mig eftersom det skulle komma blod....hahaha, matte som är en människosyster och älskar sprutor o blod. Nu hade ju matte fått för sig att jag inte mår riktigt bra - hon tycker att jag är en ovanligt lugn valp. Hon har fått för sig att jag kan ha urinvägsinfektion för att jag skvätter ute, eller att jag har ont i halsen för att hon känner lymfknutorna. Hur som helst, ni skulle sett Matte i morse. När hon "tassade" efter mig o skulle ta urinprov. Hahaha jag knep som bara den vilket innebar att jag fick mig en rejäl morgonpromenad medans matte tassade efter med lilla provtagningsfatet. Veterinären kollade i alla fall upp mig ordentligt och jag är FRISK. Han sa att det nog var löpningen o skendräktigheten som gjorde mig lite slö o dålig att äta. Man kan ju se det så här också - JAG HAR VUNNIT...Matte kokar nu lammkött åt mig, mums, jättegott och i morgon ska hon åka o köpa BRAVO hundmat och närmaste återförsäljare finns ca. 8 mil härifrån. Min matte måste nog gilla mig jättemycket.

Trött

På måndag ska jag till veterinären - usch!!!! tror jag. Matte har fått för sig att jag är för stillsam för att vara valp. I tisdags var jag med matte på jobbet och då var Bob där. Bob är väääärldens längsta hund med världens längsta öron, han är en JÄTTE Basett. Han är så lång så det har börjat växa ut ett extra revben på just den Basettrasen. Fattar ni hur lång han är??? Ja hur som helst, Bob är jättesnäll men jag ville inte leka med honom. Vi knallade mest omkring och då blev matte lite fundersam och sa att det inte är likt mig. Sedan kände hon o klämde på mig både här o där, hon är ju sjuksyster och ska ha en förklaring på allt. Hon fick nu för sig att jag har lite svullna lymfkörtlar - vad nu det är och därför bär det av till veterinären. Jag ska ta ett blodprov också för att kolla om Rabiesvaccinationen tagit. En sak ska ni veta - blodprovet kommer jag att göra allt för att slippa. Jag kan se på matte hur hon funderar uppe i huvudet över vilken greppteknik hon ska använda vid provtagningen... Hon har även fått för sig att jag äter lite för dåligt - det är bra för nu har hon köpt lammfärs och kokat egen mat, faktiskt inte helt fel. Rapport kommer senare om matte lyckats klura ut något grepp som funkar på mig...

Jag är ju bara bäst säger matte..

Diplom o avslutning på Brukshundsklubben. Jag o brorsan var jätteduktiga -- som vanligt. Det höll på att bli tok. Mattes bil har pajat så hon skulle låna husses buss. Två mattar o två Kromisar i framsätet på en buss...inget vidare eftersom ingen av oss vovvar har bälte. Vi lånade Tellus husses "skogsbil" det ni. Vi tog oss skuttandes iväg från gården. Bilen har muskelservo så gissa om matte fick ta i - hon är stark hon!!!!Mitt emellan skuttarna så glömde matte av sig, hon släppte över lite folk på övergångsstället o sedan körde hon mot RÖTT. Hjälp, hon tvärnitade efter rödlysena när hon kom på vad hon gjort så vi satt nästan som frimärken i framrutan allihopa, hmmm.
Bra vá, hade lite svårt att sitta still i "skogsbilen" och likaså när matte skulle gå ifrån mig medan andra levde loppan bredvid mig. På valfritt moment skulle jag skälla på komando och jag har faktiskt bara lärt mig att skälla med små bokstäver än. Matte är i alla fall stol över sin vovve säger hon


Snygg men busig

Jag vill härmed tacka ALLA Kromisar och deras hussar o mattar för en trevlig men tröttsam dag. Så här trött var jag när jag kom hem. Matte trodde jag var "medvetslös" och det var jag faktiskt nästan. Ja utställning var det som var orsaken till "medvetslösheten. Snygg var jag sa dommaren på ett konstigt språk, ända tills hon blev sur på matte för att hon inte fattade vad dommaren sa. Spelar ingen roll sa matte, öronen skötte sig och jag är snyggast i alla fall säger hon. Sedan impade jag på matte genom att vara lös utan att smita medan hon hjälpte Olle o Nilla att plockaihop tältet - då sa hon att jag är bäst...Hon gillar mig mycket min matte.


RSS 2.0