Slut på helgen

Jaha - då har vi klarat av ännu en helg. Dessa två dagar har gått i lugnets tecken förutom två helt underbara förmiddagspromenader med Ida o Tellus. Vi har rätt bra med snö så hundarna har verkligen fått rusa/leka och pulsa av sig. I kvälls har vi hälsat på älsklingsfarfar och i morgon tar Chili ledigt från jobbet och är hos älsklingsmoster över dagen. Hon har det bra hon, behöver minsann inte jobba några 40-timmars veckor.

Börjar bli stor

Ja då börjar räkan bli tonåring. Har börjat sätta i öronpropparna när vi är ute. Ropar man in henne och det dyker upp något spännande - till exempel någon man kan hälsa på så åker propparna i, "kommer snart" ser man att hon tänker. Jaja, det är väl bara att träna på, hon ger sig ju inte av på några längre utflykter. I går var Chili med om något traumatiskt - hon stötte för första gången på små hockeyungar. Hjälp vad otäcka de var, de är korta och breda, låter konstigt när de rör sig och har inga ansikten - ujujuj vilka otäckingar. Ja det var bara att sätta sig vid plan med en ynklig liten Chili i knä och titta på de små otäckingarna till de inte var så läskiga längre. Att inte jag fick blåskatarr är ett under. För övrigt så åker vi regelbundet till Borlänge och förkovrar oss. Snart har vi tränat ihop till en lite uppvisning. Vi har faktiskt jättekul och lilla räkan är så duktig.

Lektion nr. 2

Jaha - då har vi då klarat av lektion nr. 2 på "trick o konster". I dag gick det inge vidare. Chili var så trött så hon inte ens förstod hur hon skulle hoppa upp på en stol. Jaja, det kan ju inte gå bra varje gång. Vad gjorde vi då i stället?? Vikäkade kokt kotlett o sparkade boll - ibland måste man få leka fast det är kurs. Efter kursen säckade både Tellus o Chili ihop som två hårbollar i bilen ,så trötta har jag nog aldrig sett dem. För övrigt så mår Chili i alla fall bra efter gårdagens bravader. I morgon ska vi i alla fall träna på hur man hoppar upp på en stol och plocka fram "deelfinpinneklickern".

Pillervovve????

I dag har varit en förskräcklig dag. Chili har varit med mig på jobbet och ni vet ju hur valpar är. Äter på ALLT. Hade inte den lilla räkan hittat tabletter och kom knallandes med ett piller i  munnen som hon spottade ut framför fötterna på mig. Jaja, nog har jag skämtat om att hon ska bli narkotikahund men inte genom att knapra piller. Ja nu var den stora frågan - hade hon tagit sig något piller eller inte - ja inte våga då jag chansa. In med hunden i bilen, på med blåljusen och iväg till närmaste veterinär och inom 15 minuter spydde hon som en räv. TACK TACK TACK snälla veterinär Sören. På med plasthandskar och mycket noggrann genomgånga av "uppkastningarna" och tack och lov - inget piller. Eftermiddagen har varit tuff, Chili har mått som hon "förtjänar", trött och medtagen av den tuffa behandlingen men framåt kvällen var hon sig lik igen. Ja detta var en skräckens dag som varken jag eller Chili vill vara med om igen

Gott ska de va

Har laborerat med allt möjligt godis för att hitta det som är godare än gott utan resultat. Köttbullar, Frolic, blodpuddning och jag vet inte vad. Men plötsligt bara händer det - Chili bara jublade över gissa vad......Jo KOKT OXFLÈ - vad sägs om det?? fint ska de va. Något annat som även det är kalasernas kalas är RÅ KÖTTFÄRS...och hur kul är det att ha i fickan när man tränar. Jaja vad gör man inte för sin lilla dyrgrip. Vad gör väl det att resten av familjen nöjer sig med korv o makaroner och vad gör väl det när fett- och blodfläckarna brer ut sig efter kletig köttfärs i fickorna, bara vovven är nöjd.


Skolflickor igen

Har nu börjat i skolan igen. Nu handlar det om "trick o konster" -Hur kul som helst. Både brorsan Tellus och Chili med repektive mattar har i kväll suttit på skolbänken. Vi har varit såååå duktiga, måste bara få skryta lite över oss 4. Vi har en fantastisk möjlighet att träna då Dala Hundservice har en lokal med en inomhushall med värme. Ute är det nu -25 grader så traansportsträckan mellan hallen och bilen är fullt tillräcklig.


Nytt år nya utmaningar

Jaha - då har vi klarat av nyårsafton. Chili fick inte mycket ro på kvällen, TV-n gick och radion var på och skrålade hela eftermiddagen/kvällen så vi är lomhörda allihopa men vi klarade det. Dessa smällare är ett gissel. I dag är det då 6-månaders kalas, tänk vad fort tiden har gått. Nu har vår lilla snöprinsessa som just nu är ute i trädgården och studsar i snön varit hos oss i 4 månader och jag fattar inte vart tiden tagit vägen. Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året och att nyårsaftonen har varit OK för alla hundöron.

RSS 2.0