Ännu en vecka

Jaha - då har ännu en vecka gått och det har hunnit bli 1:a advent. Hur har vi då haft det?? Det har varit grått och eländigt så inte ens Chili har längtat ut allt för mycket. Det har visat sig att regn inte hör till hennes favoritväder. I fredags var Tellus, den gode brodern hos oss. Dagen började med ett par timmars "rally" ute i trädgården. Bra tänkte jag, då är det trötta och fina när det kommer in - men icke. Väl inne severadse det mat och det gav nya krafter. Nu var det boxning/brottning som gällde. Valparna går emot varandra som två grizzlybjörnar på två ben. Man kan tro att det är blodigt allvar - och blodigt var det när vi såg till vår förskräckelse såg att Tellus var alldeles röd i pälsen. Det visade sig dock att det var Chili som hade tappat ännu ett par mjölktänder....puhh. I dag har vi varit på extrakurs i Borlänge - inkallning stod på programmet och eftermiddagen/kvällen har Chili tillbringat hos Tellus så nu har vi en trött - nej "medvetslös" vovve i soffan.

BUSKUL

 
En helt underbar höstdag med utsikt över Hedemora. Detta var första gemensamma skogspromenaden för syskonen bus och Tellus den store karl han är lyfte på benet dagen till ära.
GODISRÅTTOR

 Syskonkärlek



Även om det oftast är "på" när de träfffas så finns det tillfällen när de är stilla. Här pustar de ut en stund, är de inte fina så säg!!

 


Kvällsbus

Har tillbringat kvällen hos brorsan Tellus. Jag måste säga att jag blir minst lika glad av att se de båda leka, som de blir över att få leka.  Det är brottning och rally utan ände. Stackars Ida fick städa efter de båda huliganerna mer än en gång - TACK Ida. Klockan är nu 22.00 och Chili ligger helt utslagen i soffan, nöjd och trött efter en helkväll med brorsan.

Buskul

I dag har brorsan Tellus varit hit, hur kul som helst. De härjade såväl inne som ute utan avbrott i säkert 1½ timme. Det var rally - brottning - dragkamp om vart annat....puh - men åh så roligt de hade. Det är Chili till höger som ser ut som en "galenpanna"

                                                                   Snygg-Tellus poserar
Så här trötta och nöjda var syskonen bus efter allt stojande. De är helt underbara de här två.

Duktig - bäst




Jaha - då har vi då varit på vår tredje lektion på valpkursen. Hon är för duktig våran tjej, jag går därifrån med stolta steg och en studsande Chili. Vår lilla praktvalp börjar nu kunna en hel del bra saker förutom de bus som hon undan för undan kommer på själv. Nu ligger hon helt utslagen i soffan, trött både i kroppen och huvudet. Ett bra avslut på dagen efter morgonens drabbning då hon fick för sig att det skulle vara roligare att leka "kom och ta mig om du kan" än att åka till jobbet. Vad blev konsekvensen?? Jo jag blev svettig, irriterad och kom till jobbet betydligt senare än jag borde.


En ny kille i stan


Brorsan har flyttat till stan - ståtlig kille


Syskonkärlek.


Höstgrått

                                        Utsikt över ett grått Hedemora från Nibblebergets topp


Det bästa vi har sätter vi på bordet!!


Valpparty o valpkurs


Jaha - då har vi då varit på vårt andra valpparty i Borlänge. Chili är en liten försiktig general när det blir för mycket hundar. De ska vara lagom många och lagom stora och lagom busiga, om hon själv får välja.
I dag har vi varit på valpkurs igen, jag är imponerad över hur duktiga alla valparna är. Vi sitter och har teori i 30 minuter med 16 hundar i lokalen och instruktörerna har inga problem att göra sig hörda. Alla hundar sitter/ligger välartat hos sina hussar/mattar







Morötter är både gott o nyttigt


Chili knaprandes morötter


Höstrusk

November månad, blött o kallt. Inte Chilis favoritväder direkt. Det syns tydligt när hon kryssar mellan pölarna.
 
Arbetsmyra - släpar grenar som bara den


Skolflicka

Stor flicka - kan nu åka själv i skuffen + att vi i dag börjat på valpkurs. Över all förväntan, jag är jätte imponerad. Hon uppförde sig som en riktig A-elev, lyssnade på matte och var inte "galenpanna" en enda gång. Vad månne det bli av denna flicka?????????

Sysselsättning


Chili provar aktivitetskulan för första gången. Hon är en liten försiktig general vid vissa
tillfällen och detta är ett av dem. Otroligt försiktigt hanterar hon kulan.
Övning ger färdighet sägs det, så vi fortsätter väl att öva.


Skogspromenad


RSS 2.0