Snödyk

Chili fullkomligen älskar snön. Vi har hittills haft en helt underbar vinter med kallgrader och lössnö som går att "dyka" i.



Chili har alltid bråttom, man ser henne sällan "lufsa" fram. På morgonen när hon vaknar är hon klarvaken direkt och då menar jag, från sovande valp till stående, pigg på lek valp, på 0 sekunder - tänk den som hade den energin.





Riktig jul med mycket snö

Jaha, då har vi klarat av den första julen. Här har lillmatte och Chili en paus i granpåklädningen. Porslinstomten under granen var läskig, det tog en stund innan Chili vågade undersöka den. Halmbocken och grisen däremot fick skippa julen i år, de skulle nämligen "slaktas" om Chili fått som hon ville. Granen med glitter och kulor har fått stå orörd i alla sin prakt - helt otroligt.


Två trötta kromisar


Efter en heldag tillsammans med bus så är syskonen Pophams ganska
trötta ochredo för fredagsgos i soffan

 


SNÖGUBBE

Helt underbart med snön, Chili far som en torped genom drivorna

Examina



Ännu en helg till ända - redan har tredje advent passerat. Var tar tiden vägen?? I helgen har Chili fått en ny kompis, en dam vid namn Velvet av rasen AmStaff. Hon är snabb den lilla räkan, fröken Velvet hängde inte med i svängarna utan fick ta till några små "fula" trick för att få hejd på Chili. Jaja - roligt hade de i alla fall. På söndan "Luciadagen" var älsklingsbrorsan Tellus här. Tre timmar oavbruten brottning/dragkamp/rally såväl inne som ute knäckte de båda syskonen så kvällen blev tämligen lugn.
I dag har vi då haft examen, med fika, present, "prov" och DIPLOM. Vad sägs om det?? När vi kör in på gårdsplanen vid Romme så börjar Chili snurra och pipa, hon är så lycklig när vi kommer dit så Mats och Mari - i januari kommer vi igen.


SnyggTellus x 2



Skam den som ger sig tänkte jag. Tillsammans med dotter gjordes ett försök "operation tomteluva på Chili" igen. Detta är det "finaste" kortet - vem fick ge sig????????


Snart examen!!

Näst sista gången på valpkursen - tråkigt. Jag tror att Chili tycker det är lika roligt som jag och alla valpar i gruppen är fantastiskt duktiga. Chili är jätteförtjust i en mycket ståtlig rottis hanne. Han är hur stor som helst, första gången hon såg honom skrek hon av rädsla men nu är hon bara förtjust i den unge mannen som hon knappt når upp till nosen på utan att hoppa. I dag har vi utmanat på inkallningen. Alla hundarna prioriterade sina mattar och hussar framför instruktörernas godis och leksaksstörningar - vad sägs om det!!! Är vi en elitklass eller är vi bara malliga???? Nu är det hårdträning innan examen nästa vecka för då är det upp till bevis på vad vi lärt oss - håll tummarna.

Lite trött

Har i dag varit hos min "människomoster", drog i väg efter hennes katt så gruset sprutade och lärde känna grannens nya hund, en cockerspaniel fröken på 2 år som inte var rädd för vatten. Var i väg och lekte med Tellus på kvällen och tappade två stora tänder. Tuff dag för liten fröken som nu är ordentligt trött.

JULFOTOGRAFERING

Jaha, då var det då dags att planera för de årliga julkorten. Jag hittade en liten "hundtomteluva" och fick den smarta idén att göra korten själv i år. Vad kan väl vara sötare än en Chili som tomte tänkte dotter och jag. Sagt och gjort, jag slog till och köpte luvan. Just då kändes det som en himla bra idé. Här har jag presenterat luvan för Chili medan husse förevigar detta och redan här visar hon mycket tydligt vad hon tycker om idén.

Matte är inte poppis - syns det???


Ska jag verkligen se ut så här??????????????


Detta är kort nummer 27 eller nåt och det har gått åt massor med kassler. Detta är verkligen inte Chilis grej vilket hon tydligt har visat.


Slutresultat - en triumferande Chili.  Jag är envis men Chili är uthålligare, jag fick ge mig.  Hon har i alla fall luvan på sig.................God Jul allihopa


Aldrig mera tomte tror jag att detta betyder - luvan ska "mördas", ingen nåd


RSS 2.0