Fjällenhelg

Vi har varit till fjällen, husse, matte och jag. Matte skulle plocka hjortron och jag skulle jaga Lämmel precis som förra året - trodde jag i alla fall. I år fanns det inte en enda liten Lämmel, snacka om att jag kände mig lurad på jakten men jag hade kul i alla fall. Här sitter jag snällt och väntar på min korv. Normalt gillar inte jag korv men som ni alla vet så smakar ju allt mycket godare när man är ute på picknick.
Att springa och hålla rätt på människoflocken på fjället är ingen lek ska ni veta. De är helt oförmögna att hålla ihop så snacka om att man blir trött.

Premiär

Jaha, då har vi nu (matte och jag) premiärtävlat på en officiell agilitytävling. Vi var i Köping förra helgen och vi var så duktiga, både matte och jag. Matte var stolt och glad över att hon kom ihåg banan och inte trasslade in sig i något hinder (för ni ska veta att hjärnsläpp, snubbla på mig och krocka hinder det är matte bra på). Och jag var stolt över att jag gjorde två godkända lopp. En 9:e plats på hopp och en 7:e plats och rosett i agility med 1 rivning. I första loppet fick jag tidsfel för jag var bara tvungen att och nosa av första hindret. Det var någon som som hade ramlat på det och det var minsann inte bara jag som tyckte att det luktade spännande - ni skulle sett min grabbkompis Rolle.....Matte sa att jag måste lära mig hantera sådana saker, fattar inte nå vad hon menar med det....

Ny kompis

Det här är Casper. Jag har träffat honom när han var ett litet skräp o inte vet jag om han var så himla kul då. Nu har han vuxit till sig och med lite fostran av MIG så kommer han att bli en kul kille, snygg är han ju redan. Han var o hälsa på och vi drog några terrierrace innan jag fick börja tala om honom att inte gå för nära matte o sådant. Sedan att jag la beslag på hans matte, det ska han inte bry sig om tycker jag.....Och förresten, I DAG (torsdag) HAR MATTE ÄNTLIGEN HITTAT KYCKLINFILÉN FRÅN LÖRDAGENS GRILLPARTY.....eller egentligen var det väl jag som hittade den - man behövde inte ha speciellt bra näsa för att hitta den kan jag upplysa om.

Stugmys o skepp ohoj

Snacka om att jag var trött efter helgens bravader. Vi var ute i stugan och jag hade första tjing på solsängen. Hur det än är - hundudtställning utan hund går inte, alltså är det ju jag som gjort jobbet och hade mest rätt att vila. Husse o matte fick turas om i den andra solsängen
Maatte har fått för sig att det är mysigt att ta "en liten tur med båten" som hon säger. Jag är skeptisk. Kan inte tycka att det är så mysigt om ni frågar mig. Himla ostadigt är det, gungar gör det och halkigt är det att gå i båten. Det är väl rätt OK om jag får sitta i mattes knä och sätta nosen i vädret och lukta på allt som luktar ute på sjön men mysigt....det vette sjutton.

Kromisträff

Jaha, då har årets Kromisträff gått av stapeln.. Matte strulade naturligtvis till det som vanligt så vi kom inte iväg förrän på lördag eftermiddag så jag fick inte försvara min titel i agilityskojtävlingen. Nåja, matte packade in mig och en massa saker ibilen och sedan bar det med buller och bång iväg till Vårgårda - 80 mil t.o.r vilket jag klarade med bravur enligt matte. På kvällen grillades det. Matte grillade kyckling och sparade 1 filé som jag skulle få på söndagen. Hon la den i en burk på något bra ställe, den biten har hon inte hittat än....... Gissa om det var många Kromisar där, träffade flera stycken. På söndan var det utställning. Här uppe ser ni min Pophamshusse och om ni tittar riktigt noga så ser ni benen på min brorsa Ture som jag nog tyckte behövde fostras lite så jag försökte minsann sätta honom lite på plats.
Här är han, hela Ture. Visst är han stilig
Och så har vi syrran. Vilda. Vi kanske inte är världens bästa kompisar och det kanske beror på att vi är så lika. Hon gillar inte heller korv, är morgontrött och gillar Lidl:s godispinnar. Matte säger att Vilda och jag är lika som två blåbär. Men hallo matte...vi är ju systrar.
Den här killen var rätt kul, det är Vildas plastbrorsa Spex.

RSS 2.0