Spårdrottning

Jahapp, då har man fått ännu en utrustning - spårsele. Vad tycker ni?? Visst klär den mig. Matte säger att jag inte bara är söt utan att jag är smart också....Dé ni. Jag har lärt mig spåra. I helgen var hela hundgänget ute i skogen. Mattar o hussar lade spår som bara den. De for som tokar mellan träden. Jag fattade INGENTING när jag fick på mig selen. Matte knallade i väg och jag skulle stanna kvar -- icke då tänkte jag, gjorde några krusiduller och vips hade jag tagit mig ur selen och drog iväg efter matte. Vad ska man spåra för när man har ögon o se med tänkte jag. Ja hur som helst vi gjorde ett nytt försök. Nu spände matte åt selen så jag hade inte en chans att ta mig ur. Hon knallade iväg och dom fegisarna lät mig inte se vart hon tog vägen. Det är tur hon luktar matte för det var ingen konst alls att leta på henne. Bara o köra ner nosen i lingonriset och vips så hittade jag på både henne, lekskinnet och korven på ett bräde. Jobbigt var det ska ni veta men roligt - gissa om jag var trött efter strapatserna.

Argbigga

I dag har vi varit på brukshundsklubben. Jag höll på att skrämma livet ur matte. Vi skulle apportera hade de fått för sig. Samtidigt som matte kastade en löjligt liten "träpinne" så såg jag i ögonvrån hur en annan husse kastade världens största "pinne" till sin Rottweiler. Vem vill ha en liten pinne när det finns stora??? Snabbare än blixten drog jag iväg mot den stora. För att skrämma iväg rottisen visade jag alla mina tänder när jag kom fram och nöp bocken mitt framför nosen på henne - dé ni. Matte var GAAAALEN. Skrek som om det skulle brinna någonstans - jag hade full kontroll på läget så jag passade på och visa Rottisen vem som är herre på täppan. När matte försvann in i skogen var jag inte så kaxig längre, man vet aldrig med henne - hon tappar bort sig ibland så det är bäst att ha koll på henne. Japp - jag visade i alla fall var skåpet ska stå och efter det fick jag ett jätte långt koppel......

Nyfriserad

Jag har fått ny frisyr. Matte fick för sig att jag skulle till frissan och trimmas. Lite läskigt var det till en början men frissan var faktiskt jättesnäll. För att jag skulle känna mig trygg så hade hon tagit med sig en av sina hundar. Det var jätteskönt för hunden gjorde att jag kände mig trygg - jag var jätteduktig säger matte och nu är jag ursöt säger alla.

Inte lätt....

Ja det är minsann inte lätt att bli stor. Matte säger att jag inte är mig lik - jag är fladdrig säger hon. Jaja, vad då fladdrig. Matte är sig inte heller lik, hon har fått för sig att jag ska ha brallor på mig - hur kul är det på en skala...Det är klart att jag lägger in om protest.  I morgon ska jag på lydnadskurs - vi får väl se hur det går, jag känner att jag ligger bra till hos killarna - koppel på säger matte.

RSS 2.0